[O1] Podświetlanie pokręteł ogrzewania.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jerzyman
    Classic
    • 2011
    • 1

no właśnie kiedy jakiś spot forum umiera :P kujawiaki obudzić się
  • Michal1205
    Classic
    • 2010
    • 2

Witam. Posiadam Skodę Octavie 1 z 1.9 TDI 2000 roku, wersja Ambiente. Mam takie pytanko do posiadaczy podobnych autek, czy działa Wam podświetlanie pokreteł ogrzewania i prędkości wentylatora? Czy w ogóle to auto jest w to wyposażone? Bo szczerze mówiąc u mnie nie działa i myslałem, że poprostu taka wersja, bo w sumie niepamiętam czy kiedys to działało, czy nie, ale ktoś tam mi kiedyś powiedział, że on w swojej Skodzie ma to podświetlane i nie wiem czy się tym mam zainteresować w kwestii naprawy czy poprostu moje auto tej opcji nie posiada Licze na Waszą pomoc i pozdrawiam

Komentarz

• gregor6
      Rider
      • 2008
      • 488
      • Volkswagen

To nie jest opcja. Wszystkie mają to podświetlenie. Zapewne spaliła Ci się żarówka. Poszukaj na forum bo coś tu chyba jest o wymianie tej żarówki. Zobacz tutaj

Komentarz

• Michal1205
        Classic
        • 2010
        • 2

Dziękuje Ci bardzo kolego, będe próbował.

Komentarz

• gregor6
          Rider
          • 2008
          • 488
          • Volkswagen

Nie ma sprawy. Klikniesz Pomógł i będziemy kwita

Komentarz

• kris90
            Drive
            • 2009
            • 64

Kolego, ja sie w niedziele bawiłem z ta ehm, żaróweczką.
            Ustaw pokretlo w pozycje nr 2, wyjmij je. Probowalem penseta wyciagac ale zeslizgiwala sie. Ostatnio ktos tu pisal ze slomka do napojów jest najlepsza i rzeczywiscie. Nałóż ją i pociagnij do siebie. Spowrotem niestety probowalem tez wlozyc w slomce ale po 1h ch*j mnie strzelil i wlozylem paluchami. 2 spalilem ale 3 juz swieci amerykansko
            Powodzenia!

Komentarz

• pepiczek
              Ambiente
              • 2009
              • 146

a u mnie notorycznie podswietlenie NIE dziala. Gdzies na forum przeczytalem zeby puknac mocniej w bok wskaznikow (na wysokosci kolan czlowieka, puknij w bok przy pokretlach). I co.. swiec. Czasami puknac wystarczy naprawde LEKKO i swieci, jezdzisz chwile i gasnie, lekki puk i swieci. Cos nie styka - ale nie doszukalem sie na forum dlaczego i co nie styka tak aby to poprawic na amen. Dodatkowo wymienilem spalona zarowke popielniczki w O1. Choc nie pale to wymienilem, problem taki ze oryginalna jest zgrzana z innymi elemntami uchwytu, troche pokombinowalem, polutowalem i dziala (wlozylem zwykla zarowke z dlugimi nogami).
              +LPG Elpigaz IV gen :-)

Komentarz

A ktoś próbował odkręcać te boczne śruby które trzymają wszystkie trzy pokrętła i wtedy wymieniać żarówkę ? Tak się w ogóle da to się zrobić. I czy tam tylko jest jedna żarówka j do podświetlenia trzech pokręteł ? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

[ Dodano: Nie 07 Lis, 10 16:40 ]
                A przy okazji mam pytanie a gdzie jest podświetlenie bagażnika ? Czy w ogóle jest ?

Komentarz

• pepiczek
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 146

Zamieszczone przez Lis-Witalis
                  A ktoś próbował odkręcać te boczne śruby które trzymają wszystkie trzy pokrętła i wtedy wymieniać żarówkę ? Tak się w ogóle da to się zrobić. I czy tam tylko jest jedna żarówka j do podświetlenia trzech pokręteł ? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

A przy okazji mam pytanie a gdzie jest podświetlenie bagażnika ? Czy w ogóle jest ?
                  Jedna, po co odkrecac jak wystarczy wyszarpac srodkowe pokretlo do siebie?

Co do drugiego to nura do bagaznika dac nie mozesz? U mnie po lewej (za kierowca) na plastiku gdzie masz tez glosnik i u ciebie bedzie tak samo. Jakbym dorwal na shrocie taki sam element to moge zamontowac z drugiej strony, bo cos slabo oswietla taka jedna
                  +LPG Elpigaz IV gen :-)

Komentarz

Zamieszczone przez pepiczek
                    Zamieszczone przez Lis-Witalis

Jedna, po co odkrecac jak wystarczy wyszarpac srodkowe pokretlo do siebie?

Co do drugiego to nura do bagaznika dac nie mozesz? U mnie po lewej (za kierowca) na plastiku gdzie masz tez glosnik i u ciebie bedzie tak samo. Jakbym dorwal na shrocie taki sam element to moge zamontowac z drugiej strony, bo cos slabo oswietla taka jedna
                    Niestety u mnie tam nie ma oświetlenia bagażnika już nie raz dawałem tam nura i niestety nic tam nie wychodzą przewody do głośnika ale żadnej oprawki na żarówkę i żarówki tam nie ma a więc pewnie ktoś zdemontował ale dzięki za info będę kombinował aby tam zamontować oświetlenie. Dobra myśl aby zamontować z obu stron. Dzięki Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...